Actualitat

Foto: Festival Sismògraf

El Sismògraf, el festival estratègic de la dansa a Catalunya, reprograma la majoria d'espectacles que estaven previstos per l'abril

dilluns 7 de setembre de 2020 | Cultura

L’esdeveniment ofereix una vintena d’espectacles des de finals d’agost fins a novembre.

L’edició 2020 del Sismògraf té la voluntat d’agrupar en un cicle totes les propostes de dansa que es fan dins la programació cultural del país. Així doncs, el festival que s’havia de celebrar el mes d’abril, ha hagut de redefinir l’edició d’enguany, a causa de les circumstàncies marcades per la pandèmia de la COVID-19, i es celebrarà durant la tardor. Són declaracions de Tena Busquets, directora del Festival Sismògraf.

Durant la tardor, s’han reprogramat una vintena d’espectacles i dos Sismodays, que són jornades amb diversitat de propostes. Tena Busquets, explica que les actuacions s’han agrupat en grups.

L’estrena serà el 19 de setembre, amb “Sempreviva” de la companyia Mar Gómez, un espectacle amb música en viu que es mou entre el realisme i la paròdia. La seguirà l’endemà el Sismoday al Parc amb actuacions d’Osa i Mujika, Daniel Doña - compañía de Danza, Antes Collado i Arnau Pérez, entre d’altres. El dijous 24 de setembre és el torn de “¡AY! ¡YA!” de Macarena Recuerda Shepherd, i el 26 del mateix mes, l’actuació “Un entorn, un mitjà, un món...” tindrà lloc al volcà Aiguanegre.

El mes d’octubre s’enceta amb un Sismoday el 3 d’octubre amb la col·laboració d’Ívida Cynara, La Veronal, i Adhock, entre d’altres; i un Sismoweekend amb els espectacles “Trama”, “Olor de menta” i “Lo.li.ta” el 23 i 24.

El novembre arranca amb l’actuació de la companyia internacional de hip-hop, Brodas Bros, i el seu “Around the world” el 8, i posa punt i final al festival “Lù 路” de la Companyia Maduixa el diumenge 29.

Sota el lema “Res no es crea ni es destrueix. Tot e(n)s transforma”, el Festival Sismògraf s'ha transformat per donar un nou enfocament a tot el que formava part de l'edició d'enguany i assolir així el seu objectiu principal: posar en relació companyies, programadors i públic.

Tall de veu_Tena Busquets_programació

Tall de veu_Tena Busquets_festival tardor

Tots els podcasts Escoltar ara