Actualitat

Foto: Pinterest: @Sant Carlos Digital

L'Associaciˇ Espanyola Contra el CÓncer Girona alerta que la poblaciˇ amb cÓncer estÓ patint les conseqŘŔncies econ˛miques i laborals provocades per la Covid 19

divendres 31 de juliol de 2020 | Salut

Calculen que la destrucciˇ d'ocupaciˇ podria afectar fins a un 32% de la poblaciˇ amb cÓncer en edat laboral arreu de l’estat.

AECC calcula que segons l’anÓlisi del segon trimestre de l'Enquesta de Poblaciˇ Activa a l’Estat Espanyol, al voltant de 33.000 persones amb cÓncer podrien perdre la feina arran de la pandŔmia. Alhora, segons una enquesta realitzada per l’associaciˇ a les persones amb cÓncer en edat laboral, un 28% tenen uns ingressos mensuals inferiors a 1.100 euros i en el 46% dels casos la situaciˇ econ˛mica familiar ha empitjorat a causa de la crisi sanitÓria.

Mireia Romero Ús Treballadora Social de l'AECC-Catalunya contra el CÓncer Girona.

Romero afegeix que per les conseqŘŔncies generades per la Covid 19, la demanda de suport social ha crescut notablement a Girona.

Per aquest 2020, Girona compta amb un pressupost de gairebÚ 29 mil euros per ajudes econ˛miques d'emergŔncia, com ajudes en Ómbits de la vida quotidiana com el pagament del lloguer o del transport p˙blic, per˛ tambÚ amb un programa integral d'atenciˇ social per temes com l’allotjament, els trasllats per a rebre tractament hospitalari o la inserciˇ en el mercat de treball desprÚs de la malaltia.

Tall de veu_Mireia Romero_situaciˇ econ˛mica

Tall de veu_Mireia Romero_demanda suport social

Tots els podcasts Escoltar ara