Actualitat

Foto: Twitter: @gironca_cat

L'Ajuntament de Girona va acomiadar ahir els regidors Carles Ribas i Isabel Muradàs en un ple extraordinari

divendres 31 de juliol de 2020 | Política

Així i tot, el motiu principal per convocar el ple va ser un tràmit burocràtic en el contracte de neteja aprovat dilluns.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, com alguns dels altres membres del consistori, va aprofitar el ple d’ahir per acomiadar als dos regidors sortints i agrair la feina feta.

En Carles Ribas, fins ara 3r tinent d’alcalde i Regidor de Cultura, Dinamització del Territori i Joventut, ja va anunciar al darrer ple municipal que el motiu de la seva marxa era per raons “personals i ideològiques” i en cap cas perquè hi hagués una crisi a l’equip de govern o per enfrontaments amb l’alcaldessa Marta Madrenas.

Tot i que encara no s’ha confirmat qui serà la persona que substituirà a Carles Ribas com a regidor, sonen veus que podria ser Eduard Berloso. En aquest sentit, la regidora de Guanyem Girona, Cristina Andreu, agraeix la “passió” del regidor Ribas en tots els seus projectes i, a diferència de Madrenas, apunta que “els preocupa” qui li farà relleu al càrrec.

Pel que fa a la regidora socialista Isabel Muradàs deixa el càrrec després de 9 anys al consistori, primer com a regidora de l’equip de govern amb Convergència i Unió i ara amb el PSC. El motiu és perquè es trasllada a Madrid per motius personals i professionals i serà substituïda per Jordi Calvet, treballador de banca i escriptor, i militant del PSC per darrere de Muradàs a la llista.

El motiu principal per convocar el ple d’urgència va ser el contracte de neteja presentat i aprovat ja al darrer ple municipal, amb els vots en contra de Guanyem Girona i el PSC. Segons va explicar el regidor Martí Terés, es va comunicar a l’empresa FOMENTO DE CONSTRUCCIONES la decisió del ple i se li va donar 5 dies per presentar al·legacions. Aquesta ha presentat un document de conformitat i, per tant, es pot seguir endavant amb la compra de material prevista.

Tall de veu_Cristina Andreu

Tall de veu_Marta Madrenas

Tots els podcasts Escoltar ara