Actualitat

Foto: Twitter: @temporadaalta

El Festival Temporada Alta es compromet amb la cultura i les arts escèniques i es celebrarà aquest 2020 "passi el que passi"

dijous 30 de juliol de 2020 | Cultura

El Festival Internacional d’Arts Escèniques celebrarà aquest any la seva 29a edició del 7 d’octubre al 8 de desembre.

Comptarà amb 19 produccions, 15 estrenes, que es faran entre Girona i Salt i també amb algunes opcions virtuals.

Salvador Sunyer, director del festival, exposa que l’objectiu de l’edició d’enguany és “mantenir el compromís” amb la cultura i contribuir a fer que “rebroti”, tot i la pandèmia. En aquest sentit, Sunyer explica que el festival es farà aquest any d’una manera o una altra i que ja plantegen un doble format, presencial i virtual, per l’edició.

El certamen donarà el tret de sortida amb Bouvetoya, una obra escrita per Julio Manrique, Cristina Genebat, Ivan Benet i Sergi Pompermayer, que parteix de la novel·la Fahrenheit 451 de Ray Bradbury i La Tempesta de Shakespeare; i vol fer una reflexió sobre la situació actual durant la qual sembla gairebé "una heroïcitat" continuar fent cultura. Ho explica Salvador Sunyer.

Algunes de les propostes destacades del cartell són “Història d'un senglar” del dramaturg i director uruguaià Gabriel Calderón, Lali Ayguadé en dansa, una nova versió de l'univers d'Anton Txékhov de la mà d’Àlex Rigola o Joan Arqué amb una obra que posa el focus els nens nascuts de les violacions emprades com a armes de guerra a Bòsnia, entre d’altres. Salvador Sunyer destaca que el Temporada Alta aposta per talents emergents i de proximitat, però segueix sent un espectacle internacional.

El festival va donar a conèixer ahir les 19 produccions i corproduccions que es podran veure a partir d'octubre, però s’ha decidit encara no posar les entrades a la venda perquè de moment es desconeix quin serà l’aforament presencial amb el qual podran comptar ni quina serà la distribució d’aquest a la sala.

Tall de veu_Salvador Sunyer_internacional

Tall de veu_Salvador Sunyer_espectacle inaugural

Tall de veu_Salvador Sunyer_festival

Tots els podcasts Escoltar ara