Actualitat

Foto: Costabrava.org

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona defineix com a injustes les recomanacions d'alguns països europeus de no viatjar a Catalunya pels brots de Covid 19 i assegura que amb el turisme local no n'hi ha prou per salvar la temporada

dimecres 29 de juliol de 2020 | Societat

Països com el Regne Unit, Alemanya o França han recomanat als seus ciutadans no viatjar a Catalunya aquest estiu pels nombrosos rebrots de coronavirus registrats els darrers dies, fet que fa saltar les alertes al sector turístic gironí.

La Costa Brava és un territori que viu del turisme i en gran part del turisme estranger.

Segons dades extretes de la plataforma Tourism Data System Costa Brava Girona, l’any passat la demarcació va rebre més d’un milió i mig de turistes francesos, el que suposa més d’un 19% de les arribades totals.

Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, defineix com a “nefastes” i “injustes” les recomanacions que han fet alguns països europeus de no visitar Catalunya i reconeix que tindrà un impacte molt negatiu en l’activitat turística d’aquest estiu.

Dulsat afegeix que un punt fort d’aquest estiu és el turisme de proximitat, especialment el català, que s’està quedant a casa, però en cap cas pot compensar la pèrdua del turisme estranger.

El Patronat de Turisme segueix insistint que la demarcació de Girona és una destinació responsable, de confiança i segura per a tota la família, amb totes les mesures de prevenció i els protocols de seguretat establerts. Entre altres accions, aposta per una campanya de publicitat extraordinària adreçada al mercat francès, especialment al públic familiar.

Tall de veu_Jaume Dulsat_recomanacions estrangers

Tall de veu_Jaume Dulsat_turisme local

Tots els podcasts Escoltar ara