Actualitat

Foto: Twitter: @cambragirona

La Cambra de Comerš preveu que l'economia gironina no es recuperarÓ de la crisi generada per la covid-19 com a mÝnim fins al 2022 i que la sortida serÓ gradual i desigual en els diferents sectors i territoris

dimecres 29 de juliol de 2020 | Societat

Les tres cambres de comerš gironines preveuen que la recuperaciˇ econ˛mica de la crisi generada per la Covid 19 al territori gironÝ s’allargarÓ molt mÚs del que indicaven les primeres previsions.

Segons les dades recollides a la Mem˛ria Econ˛mica de la demarcaciˇ de Girona, al 2021 es preveu una recuperaciˇ parcial de l’economia, per˛ que tota la caiguda del 2020 no es recuperarÓ fins al 2022, en el millor dels escenaris.

Carme Poveda Ús la directora de la Mem˛ria Econ˛mica de Catalunya.

Poveda afegeix que la recuperaciˇ serÓ molt desigual als diferents sectors i territoris de la demarcaciˇ. Les zones d’interior que tinguin mÚs dependŔncia de la ind˙stria alimentÓria o quÝmica, per exemple, es recuperaran mÚs rÓpidament, mentre que les zones que depenen del turisme, especialment estranger, tardaran mÚs a recuperar-se.

Pel que fa a aquest 2020, les darreres previsions de fa 15 dies marquen dos escenaris possibles i que cada vegada estem mÚs a prop del pitjor escenari, ja que no es creu que hi hagi nomÚs un rebrot puntual a la tardor sinˇ diferents focus al llarg dels mesos. Ho explica Carme Poveda.

Aquest passat mes de juny l’afiliaciˇ a la Seguretat Social ja havia baixat un 8,6%, el que suposa una pŔrdua de 28.780 llocs de treball. Al sector turÝstic el percentatge de davallada puja fins al 30% en hotels i restaurants.

Tall de veu_Carme Poveda_recuperaciˇ econ˛mica

Tall de veu_Carme Poveda_2020

Tall de veu_Carme Poveda_sortida desigual

Tots els podcasts Escoltar ara