Actualitat

Foto: Girona FM

El plenari tomba la moció de Guanyem Girona per exigir que l'alcaldessa de Girona es dediqui 100% a la ciutat de Girona, però critica la gestió del govern de Junts per Catalunya

dimarts 28 de juliol de 2020 | Política

El PSC, fins i tot, proposa obertament una moció de censura.

La moció presentada per Guanyem Girona que instava a l’alcaldessa Marta Madrenas renunciar al càrrec de diputada al Parlament no ha rebut el suport de la resta de grups municipals, que s’han abstingut, però ha generat fortes crítiques cap a un equip de govern que defineixen com a “feble” i que “es debilita dia a dia”.

Guanyem Girona assegura amb la moció que el càrrec d’alcaldia hauria de centrar-se únicament en la ciutat de Girona, i més ara amb la situació generada per la Covid 19. Lluc Salellas, portaveu de Guanyem Girona, exposava ahir al ple que a la ciutat de Girona no li afavoreix que la seva alcaldessa estigui pendent d’altres assumptes relacionats amb la política catalana.

La resta de grups municipals, el PSC, ERC i Cs, no han volgut posar-se amb la duplicitat de càrrecs, però han criticat la feina de l'equip de govern, assegurant que no és eficient, que es “debilita dia a dia” i que les mocions aprovades al ple no prosperen. En aquest sentit, la portaveu del PSC Girona, Sílvia Paneque, insta obertament a presentar una moció de censura contra Marta Madrenas.

En resposta a la moció de Guanyem, Marta Madrenas titlla la moció de “populista” i defensa que en el moment de les eleccions, ja era diputada i que aquesta duplicitat de càrrecs no l’obliga a deixar de banda cap de les seves dues prioritats: la ciutat de Girona i la independència de Catalunya. A més, Madrenas també ha defensat la gestió del govern de Junts per Catalunya enfront a 3 crisis brutals com no ha tingut mai cap altra govern -les protestes post-sentència, el temporal Glòria i la crisi de la Covid 19.

La resta de mocions presentades pels grups municipals han estat aprovades: la iniciativa d’ERC d’impulsar un Pla de Xoc per minimitzar l’impacte de les onades de calor amb un focus especial en els centres educatius, la proposta del PSC per impulsar el transport públic a la ciutat a través de vies com millorar els mètodes de pagament o la incorporació de la figura de professionals sanitaris experts en seguretat de la salut, o la moció presentada per Ciutadans sobre la necessitat de trobar consensos majoritaris de ciutat en el si del plenari impulsant "un debat per a la ciutat".

Tall de veu_Marta Madrenas

Tall de veu_Sílvia Paneque

Tall de veu_Lluc Salellas

Tots els podcasts Escoltar ara