Actualitat

Foto: Twitter: @alcaldessa_gi

El ple municipal aprova una modificació del contracte de neteja que desencalla els 912 mil euros que l'empresa Girona + Neta tenia pendents d'executar

dimarts 28 de juliol de 2020 | Política

En concret es tracta de 912.716,99 euros que l’empresa privada encarregada del servei de neteja viària i recollida de residus, Fomento de Construcciones i Contratas, tenia pendents d’executar des de feia anys.

El contracte es va otorgar el 2011 i té data de finalització el 31 d’octubre d’aquest mateix any.

El regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés, ha exposat que aquests diners estaven previstos inicialment a soterrar contenidors i encaixos en voreres, però aquest model ha quedat obsolet. A canvi, aquests diners es destinaran a ampliar la recollida porta a porta a Campdorà i la Pujada de la Torrassa, a instal·lar una àrea de contenidors intel·ligents a l'Eixample, i a comprar una trentena de contenidors nous, entre d’altres actuacions. Són declaracions del regidor Martí Terés.

Amb aquesta aportació també es podran obtenir 11 noves màquines de neteja de carrers, 3 aspiradores manuals, una màquina per netejar voreres i carrils bici, i altres tipus de maquinària.

La modificació s'ha aprovat amb els vots a favor de JxCat i ERC, i l'abstenció de Cs. Guanyem Girona i el PSC, per la seva banda, hi han votat en contra assegurant que és una inversió que “va tard” i que és una mostra més de “mala gestió” del govern municipal.

Tall de veu_Martí Terés

Tots els podcasts Escoltar ara