Actualitat

Foto: Twitter: @htrueta

Creen a Girona un equip d'atenció pal·liativa pediàtrica per a infants amb malalties cròniques complexes i les seves famílies

dilluns 27 de juliol de 2020 | Salut

Es tracta d’una nova unitat de suport a la cronicitat complexa i atenció pal·liativa pediàtrica que busca millorar la qualitat de vida d’aquests pacients i també el de les seves famílies.

Integra atenció primària i hospitalària i a hores d’ara està atenent una trentena de nens, la majoria amb malalties neurològiques com paràlisi cerebral.

Mireia Crehuet, pediatra i impulsora del projecte, explica que l’objectiu de l’equip és donar una atenció integral i coordinada al pacient en l’àmbit físic, psicològic, social i, fins i tot, espiritual.

El perfil de pacient més habitual en atenció pal·liativa pediàtrica és el d’un menor amb malaltia neurològica greu que necessiten dispositius respiratoris, d’alimentació o accessos venosos especials que requereixen un maneig i cures específiques. Per aquest motiu, Mireia Crehuet explica que l’equip, que està format per 2 pediatres i una infermera a temps parcial que s’ha incorporat aquest mes de juliol, també posa el focus en les famílies.

Un altre punt d’aquesta nova unitat és promoure l’atenció domiciliària per aquests infants que tenen malalties molt complexes i requereixen ingressos hospitalaris constants. En alguns casos es pot arribar a evitar l’estada a l’hospital o, si més no, escurçar-la.

La unitat està creada des del Servei de Pediatria de l’Hospital Josep Trueta i l’àmbit d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut Girona.

Tall de veu_Mireia Crehuet_objectiu

Tall de veu_Mireia Crehuet_famílies

Tots els podcasts Escoltar ara