Actualitat

Foto: Twitter: @govern

El president de la Generalitat, Quim Torra, fa una crida a l'esforç col·lectiu en els pròxims 10 dies per evitar rebrots de Covid-19

dilluns 27 de juliol de 2020 | Salut

Assegura que en cas de no frenar la “situació crítica” que viu actualment el país, “s’haurà de retrocedir”.

El president Quim Torra ha fet aquest matí una crida a la responsabilitat col·lectiva per fer front a la situació que viu Catalunya, especialment als col·lectius més joves. Torra assegura que dependrà d’aquests pròxims 10 dies que l’escenari al territori català torni a ser el mateix que al passat mes de febrer o març i que no li tremolarà el pols a l’hora de prendre decisions restrictives.

Són declaracions del president Quim Torra.

Torra ha insistit que la situació actual de Catalunya “és preocupant”. A hores d’ara la mitjana d'edat dels positius és de 37 anys i mig i un total de 75 persones es troben ara mateix a les unitats de cures intensives catalanes.

Per tal de reduir la transmissió del virus, Torra ha insistit en la responsabilitat de cadascú a l’hora de complir les mesures que dicta el Departament de Salut: mascareta, rentat de mans distància de seguretat. Així i tot, Torra assegura haver demanat al conseller d'Interior, Miquel Buch, i als alcaldes i alcaldesses de Catalunya que "apliquin amb severitat" les sancions estipulades si no es respecta la normativa que fixa el PROCICAT.

Tall de veu_Quim Torra

Tots els podcasts Escoltar ara