Actualitat

Foto: ERC Girona

ERC Girona proposa un Pla de xoc per minimitzar l'impacte de les onades de calor amb un focus especial en els centres educatius

divendres 24 de juliol de 2020 | PolÝtica

El grup municipal presentarÓ dilluns al ple una mociˇ per instar al consistori a impulsar un seguit d’actuacions coordinades per minimitzar l’impacte de les altes temperatures arreu de la ciutat de Girona, creixents any rere any.

Un dels colĚlectius que segons la formaciˇ municipalista requereix una especial atenciˇ Ús l’educatiu. En aquest sentit, Adam Bertran, regidor d’ERC Girona, explica que el grup proposa proveir els centres educatius p˙blics amb sistemes de climatitzaciˇ adequats i sostenibles, aixÝ com eliminar progressivament l’asfaltatge dels patis.

A nivell tŔcnic, Esquerra proposarÓ elaborar un mapa de calor de tota la ciutat amb cartografies termo-grÓfiques. Ho explica └dam Bertran.

Els republicans apunten que aquesta eina ha d’anar acompanyada d’un reforš de les campanyes municipals de sensibilitzaciˇ i foment de bones prÓctiques , per saber tambÚ com actuar en cas de tenir persones vulnerables a cÓrrec o detectar situacions de cops de calor.

Tall de veu_Adam Bertran_mociˇ

Tall de veu_Adam Bertran_mapa de calor

Tots els podcasts Escoltar ara