Actualitat

Foto: Ajuntament de Girona

L'Ajuntament de Girona comença a les obres per construir una petita escala i una rampa a la Plaça Catalunya que permetrà creuar la plaça de banda a banda a peu

dijous 23 de juliol de 2020 | Infraestructures

En concret es suprimirà una part del petit mur i la vegetació que hi ha a la plaça per construir-hi una petita escala de 4 esglaons i de 2,5 m d’amplada i una rampa amb un pendent molt suau.

D’aquesta manera quedarà comunicada la banda oest de la plaça de Catalunya, a l’altura del carrer de la Ginesta, fins a l’altre costat de la plaça i es podrà creuar a peu en línia recta tota la plaça.

Les obres s’estan duent a terme per les brigades municipals. Van començar el passat dilluns 20 de juliol i tenen prevista una durada de dos mesos, al pròxim mes de setembre.

La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda, explica que la conversió d’aquesta zona de la plaça de Catalunya forma part de les millores per prioritzar la mobilitat dels vianants i afavorirà també l’accés a la parada d’autobús de la plaça.

Els acabats, tant dels graons com de la rampa, seran de pedra natural i s’hi col·locaran unes baranes metàl·liques amb dos passamans i un entornpeu o base.

Com a part d’aquestes obres, també se senyalitzarà un nou pas de vianants des de les escales fins al centre de la plaça, on s’eliminaran les barreres arquitectòniques.
Les brigades municipals van acabar dimarts també els treballs d'ampliació del pas de vianants de la plaça de la Reina Sibil·la de Fortià, a l’encreuament entre la Gran Via de Jaume I i el carrer de Joan Maragall. En aquest cas, l’actuació s’ha fet com a mesura de seguretat per la COVID-19 per permetre una major distància entre persones a l’hora de travessar el carrer.

Tall de veu_Marta Sureda

Tots els podcasts Escoltar ara