Actualitat

Foto: Twitter: @biblioteques_gi

Girona celebra avui el Dia del Llibre i la Rosa. Les llibreries es concentraran a la Plaça de la Independència a partir de les 4 de la tarda mentre que les floristeries vendran les roses als seus establiments

dijous 23 de juliol de 2020 | Cultura

A Girona, a diferència d’altres municipis com Figueres, Barcelona o Lleida, avui es dóna l’oportunitat de celebrar una segona jornada de la diada catalana del llibre i de la rosa.

Una jornada que molts han batejat com “El Sant Jordi d’Estiu” però que a Girona s’ha acordat anomenar “El Dia del Llibre i de la Rosa”.

Aquesta tarda les 10 llibreries agremiades de la ciutat emplenaran de paradetes la Plaça de la Independència de 4 de la tarda a 11 de la nit per oferir les novetats editorials, però també clàssics de la literatura o moltes opcions de lectura diferents.

Maria Carme Ferrer és la Presidenta del Gremi de Llibreters de Girona.

A la mateixa Plaça Independència també hi haurà una taula compartida amb totes les llibreries per la signatura dels escriptors i escriptores, com Carles Sala, Lia Bertran, Núria Esponellà, Anna Carreras, Martí Gironell o Carles Porta. Ho explica Maria Carme Ferrer.

Les llibreries també tindran l'opció de posar paradetes davant dels seus establiments, i de fer vendes també dins de les llibreries, per evitar així aglomeracions a la Plaça Independència. Així i tot, a la plaça es garantiran totes les mesures de seguretat marcades per Salut. Les especifica Maria Carme Ferrer.

Les floristeries gironines, en canvi, no tindran parada a la plaça de la Independència, sinó que vendran les roses en els seus propis establiments. Una opció que ells consideren la més idònia per no concentrar molta gent a una sola ubicació, tot i que no preveuen sobrepassar el 10% de les vendes d’un Sant Jordi habitual.

Ángels Artigas, floristes i portaveu del Gremi de Floristes de Girona Ciutat, valora la jornada d'avui com a positiva, tot i que fluixa en vendes, com ja preveien.

Tall de veu_Maria Carme Ferrer_llibreters

Tall de Veu _ Ángels Artigas

Tall de veu_Maria Carme Ferrer_mesures

Tall de veu_Maria Carme Ferrer_signatures

Tots els podcasts Escoltar ara