Actualitat

Foto: Museu d'Art de Girona

El Museu d'Art de Girona acull l'exposició "Falsos verdaders. L'art de l'engany", una proposta que compara obres falsificades amb autèntiques

dimecres 22 de juliol de 2020 | Cultura

El Museu d’Art de Girona ofereix una exposició que s’endinsa en la part més fosca del mercat de l’art, el de les falsificacions.

“Falsos verdaders. L’art de l’engany” és una proposta en la qual es fa una comparativa detallada dels casos més notoris de falsificacions a Catalunya.

Carme Closelles, directora del Museu d’Art de Girona, explica que l’exposició es va iniciar l’any passat i ha tingut una gran rebuda que s’ha decidit prorrogar fins al 13 de setembre.

L’any 2010 el Museu d’Art de Girona va adquirir tres taules atribuïdes al pintor renaixentista gironí Pere Mates. Sis anys més tard, van sortir a la venda noves taules, de les quals dues eren iguals a les que ja s’havien comprat; i després d’un exhaustiu procés d’estudi i anàlisi de totes elles va revelar que les obres inicials eren falses.

Carme Closelles, exposa que moltes de les obres exposades són falsificacions que han estat en altres museus catalans.

L’exposició es pot veure al Museu d’Art de Girona, de dimarts a dissabte, de 10 del matí a les 7 de la tarda, i diumenges i festius de 10 a 2 del migdia.

Tall de veu_Carme Closelles_pròrroga

Tall de veu_Carme Closelles_obres falses

Tots els podcasts Escoltar ara