Actualitat

Foto: Twitter: @DiputacioGirona

La Diputació de Girona aprova una moció per demanar a l'Estat que derogui de manera definitiva el ramal de la MAT a Riudarenes

dimecres 22 de juliol de 2020 | Política

També aprova una moció per instar a l’Agència Catalana de l’Aigua a actuar per preservar la llera del Ter.

La Diputació de Girona va aprovar ahir una moció de la plataforma NO a la MAT Selva per aturar del tot el ramal de la MAT dels 400 quilovolts a Riudarenes. Una moció que es va aprovar per unanimitat i que ja s’havia tirat endavant al consistori de Santa Coloma de Farners.

La diputada delegada de Medi Ambient, Anna Barnadas, assegura que aquest no és el model de transició energètica que es vol seguir a les comarques gironines.

La Generalitat ja va tombar el projecte de Red Eléctrica i ara està en mans de l’Estat decidir si el projecte tira endavant. Ara, torna a sortir a la llum després que Endesa inclogués en ramal dins la seva planificació per al trienni 2021-2023.

D’altra banda, la Diputació també va tirar endavant una moció impulsada pel PSC per instar a l’Agència Catalana de l’Aigua a preservar la llera del Ter. Ho explica Anna Bernadas.

La moció es presenta arran dels desperfectes causats pel temporal Glòria i també de manera preventiva, en cas que es tornin a produir fenòmens meteorològics adversos.

Tall de veu_Anna Barnadas_ACA

Tall de veu_Anna Barnadas_MAT

Tots els podcasts Escoltar ara