Actualitat

Foto: Twitter: @NoalaMatSelva

El nou comitè executiu de NO A LA MAT SELVA crea les comissions d'Acció Local, Mobilització i Comunicació per aconseguir la derogació definitiva de la MAT i acorda fomentar el diàleg entre les administracions

divendres 17 de juliol de 2020 | Medi ambient

El renovat comitè executiu de la plataforma No a la MAT Selva està duent a terme una sèrie de trobades per decidir quines accions emprendre pel que fa a l’imminent inici d’obres de la subestació elèctrica de Riudarenes, el pas previ a construcció del Ramal de la MAT.

Aquesta setmana s’ha acordat, en una sessió extraordinària, crear tres comissions noves amb l’objectiu de conscienciar i mobilitzar al territori davant de les accions que Red Elèctrica Espanyola i Endesa Distribución està duent a terme.

Pel que fa a les comissions, la d’Acció Local vetllarà per informar a peu de carrer de reunions amb els representants dels ajuntaments i el teixit associatiu dels municipis afectats. La Comissió de Mobilització serà l’encarregada de pensar i executar accions de protesta pacífica mobilitzant els ciutadans i la Comissió de Comunicació donarà a conèixer totes aquestes accions a través de l’online i el contacte amb els mitjans de comunicació. Ho explica Xavi Amat, membre de No a la MAT Selva.

El 8 de juliol es va celebrar una assemblea amb participació massiva d’un centenar de persones que es van afegir a la plataforma i en l’organització de les comissions acordades. Amat reitera que es mantindran ferms en les seves propostes.

De fet, la plataforma ha rebut l’entrada al consell executiu d’una quinzena de membres, professionals acreditats, que formen part del teixit associatiu del territori, entre els quals hi ha activistes socials i mediambientals històrics per aconseguir la derogació efectiva del Ramal de la MAT.

Tall de veu_Xavi Amat_propostes

Tall de veu_Xavi Amat_projecte

Tots els podcasts Escoltar ara