Actualitat

Foto: Girona FM

L'Ajuntament de Girona multarŕ l'incivisme amb les escombraries a Santa Eugčnia

dimarts 30 de juny de 2020 | Societat

L’alcaldessa de Girona ha anunciat que a partir d’avui es reduiran els horaris dels bars i restaurants del barri que tancaran dues hores abans del que ho feien a causa dels aldarulls ocorreguts recentment. Des de l’Associació de Veďns, perň, creuen que reduir els horaris no és la millor solució.

El consistori ha presentat avui un pla d’accions al barri de Santa Eugčnia per fer front a les situacions d’incivisme amb les quals es troben els veďns contínuament. L’ajuntament ha anunciat que multarŕ les persones que siguin incíviques llençant les escombraries.

A més, s’iniciarŕ una campanya de sensibilització amb dos agents cívics que explicaran el quč s’ha de fer pel que fa a la recollida selectiva i una d’informació de sancions. Ara, ja s’han començat a fer canvis en ŕrees de contenidors per donar-los més capacitat. La mesura també s’estendrŕ a d’altres barris. Són declaracions del regidor de Sostenibilitat, Martí Terés.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, també ha explicat que hi haurŕ agents de paisŕ que sancionaran a partir de 60 euros.

Pel que fa als aldarulls ocasionats en alguns bars i restaurants de la zona els darrers dies, Madrenas ha anunciat que a partir d’avui es redueix l’horari d’obertura dels establiments i que han demanat a la Generalitat que es posin vigilants de seguretat en un d’ells.

Per la seva banda, des de l’Associació de Veďns de Santa Eugčnia, alˇleguen que la millor solució per evitar aldarulls a aquests establiments no és reduir l’horari. Així ho explica la presidenta de l’associació de veďns del barri, Natŕlia del Campo.

Des de l’associació alˇleguen que des del consistori no es fa prou per acabar amb aquesta problemŕtica i demanen més dinamitzadors comunitaris.

Tall de veu_Martí Terés

Tall de veu_Marta Madrenas_sancions

Tall de veu_Natŕlia del Campo

Tall de veu_Marta Madrenas_bars

Tots els podcasts Escoltar ara