Actualitat

Foto: Girona FM

El judici de'n Charaf i l'Ibrahim, els dos únics detinguts a Catalunya per les protestes de l'1 d'Octubre, es celebrarà entre avui i demà a l'Audiència de Girona

dimarts 30 de juny de 2020 | Successos i justícia

És el Primer judici per les protestes post-sentència.

9 mesos després de l’empresonament preventiu a Puig de les Basses dels dos joves de 18 anys pels aldarulls durant les protestes contra la sentència del procés, l’Ibrahim i el Charaf seran jutjats entre avui i demà a la Secció 4 de l’Audiència Provincial de Girona.

Els fets es remunten al dimarts 15 d’octubre, quan els joves van ser detinguts acusats d’haver llençat una pedra a un furgó dels Mossos d’Esquadra i poc després la Jutge d’Instrucció 2 de Girona en decretava la seva presó provisional sense fiança.

Els joves han negat sempre ser els autors dels fets, i avui ho han tornat a negar, al·legant que ells només passejaven pel Barri Vell en el moment dels fets. Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra s’han negat a fer declaracions.

Marcel Mauri, Vicepresident d'Òmnium Cultural, declara que els acusats són innocents i que s’ha exercit un cas clar de racisme institucional.

Per la seva banda, l’Espai Antiracista de Girona i Salt, també present a la concentració, al·lega que la imputació es basa en les declaracions contradictòries i sobredimensionades per part de les autoritats. Mustafa Shaimi, de l’Espai Antiracista, cataloga l’actuació judicial de racista ja que el motiu pel qual aquests joves han estat empresonats és per un possible risc de fuga, justificat pel seu origen.

L’Ibrahim i en Charaf s’enfronten a penes de fins a 9 anys de presó, així com 7.200 euros de pena multa i 900 euros de responsabilitat civil per delictes de desordres públics, atemptat a l’autoritat, danys i lesions. La Generalitat també es presenta com a acusació particular.

Tall de veu_Marcel Mauri

Tall de veu_Mustafa Shaimi

Tots els podcasts Escoltar ara