Actualitat

Foto: Colˇlegi El Porvenir

El curs que ve serā 100% presencial, amb grups estables sense rātio i 5.000 professionals més

dimarts 30 de juny de 2020 | Educaciķ

El retorn a l'escola es podrā fer amb normalitat a partir de setembre si els centres s'organitzen en "grups estables de convivčncia" que permetrien fer un seguiment fācil dels possibles contagis que es produīssin i es permetrā que els nens a l'aula puguin estar sense mascareta.

Així, a primāria hi ha d'haver almenys dos mestres per cada grup estable; i a secundāria almenys cinc professors per grup estable. A partir de la secundāria, els professors especialistes, sí que hauran de mantenir les mesures de prevenciķ com sķn l'ús de la mascareta i la distāncia de seguretat.

Per aconseguir-ho, el govern destinarā al sistema educatiu una partida extraordināria de 370 milions d'euros. Gairebé dues terceres parts, 233 milions, es destinaran a la contractaciķ de personal docent i no docent. Fins a 103 milions seran per posar en marxa el Pla d'Educaciķ Digital de Catalunya, per transformar l'escola i també per fer front a possibles rebrots. Així ho explicava el vicepresident, Pere Aragončs.

Per la seva banda, el conseller d’Educaciķ, Josep Bargallķ, ha explicat que demā faran arribar als centres les primeres qüestions organitzatives, perō sense entrar en alguns detalls concrets que hauran de passar primer pel Procicat. A partir d'aquestes indicacions del Departament i del Procicat, i de l'autonomia de cada centre, els consells escolars de les escoles i instituts hauran de tenir aprovat, el 23 de juliol, el seu pla d'organitzaciķ per al curs que ve.

Tall de veu_Pere Aragončs

Tots els podcasts Escoltar ara