Actualitat

Foto: Twitter: @MartaMadrenas

Una vuitantena de persones han participat aquest cap de setmana en les accions emmarcades al dia de l'alliberament LGTBI+

dilluns 29 de juny de 2020 | Societat

Des del col·lectiu denuncien que encara molts joves han de marxar de Girona per viure lliurament la seva sexualitat.

El 28 de juny es celebra el Dia Mundial de l’Alliberament LGTBI+ i la ciutat de Girona, així com molts altres municipis de la comarca, també van emplenar els carrers de la ciutat amb diferents accions reivindicatives.

El col·lectiu LGTBI a Girona va organitzar divendres la presentació de dues obres de temàtica LGTBI+, dissabte una pintada del pas de vianants de la Plaça de l’Assumpció de Sant Narcís a la qual van participar una vuitantena de persones i ahir, una manifestació.

Rosa Vilaseca del grup de Lesbianes de Girona explica que aquest any han decidit pintar el pas de vianants a Sant Narcís per descentralitzar les accions reivindicatives a tota la ciutat.

Vilaseca apunta que la situació a Girona està millor que fa uns anys, però que encara a dia d’avui hi ha joves que es veuen obligats a marxar a llocs més tolerants, com Barcelona.

Durant aquests 3 dies l’Ajuntament de Girona també ha il·luminat la seva façana amb els colors de la bandera del col·lectiu i el Museu d’Història de Girona va penjar divendres la bandera que estarà present fins a l’1 de juliol, un fet que es dona per primera vegada.

Tall de veu_Rosa Vilaseca_Sant Narcís

Tall de veu_Rosa Vilaseca_Marxar

Tots els podcasts Escoltar ara