Actualitat

Foto: Descobrint Girona Blogspot

L'Ajuntament de Girona adjudica la gestiˇ del procÚs participatiu sobre l'˙s dels espais lliures del Barri Vell

dilluns 29 de juny de 2020 | Societat

EstÓ previst que el perÝode d'anÓlisi, debat i presentaciˇ dels resultats sobre l'˙s d'aquests espais duri vuit mesos.

Amb aquest projecte la ciutadania i els actors implicats al Barri Vell tindran un paper protagonista en la decisiˇ de definir els usos dels espais lliures destinats a equipaments, d'aquest sector de la ciutat. El projecte neix d'una proposta ve´nal realitzada en el marc dels pressupostos participats de l'any 2018 per fomentar la presa de decisions dels ve´ns i ve´nes sobre temes que afecten la ciutat i als barris.

La regidora de Promociˇ Econ˛mica de l'Ajuntament de Girona, Gl˛ria Plana, diu que aquest projecte s’ha fet pensant en els ve´ns i ve´nes del Barri Vell i en la bona convivŔncia entre aquests i l’activitat econ˛mica de la zona.

El contracte s’ha adjudicat, per un valor de mÚs de 15 mil euros, a l’empresa Itziar Gonzßlez Viros, la ˙nica que es va presentar. Aquesta s'encarregarÓ de la definiciˇ, el disseny, la implementaciˇ, la dinamitzaciˇ, la recopilaciˇ i la presentaciˇ dels resultats del procÚs participatiu per obtenir un diagn˛stic del barri i de les lÝnies estratŔgiques a treballar. Un resultat que es preveu tenir en un perÝode de 8 mesos.

Des de l’Associaciˇ de Ve´ns i Ve´nes del Barri Vell celebren aquest projecte, innovador i d’aprenentatge, i asseguren que els acostarÓ al teixit del seu barri. Sˇn declaracions de Miquel Faura.

El projecte comptarÓ amb una primera etapa, en la qual es definirÓ la metodologia, els agents, el calendari i les accions del procÚs participatiu conjuntament amb el teixit associatiu del Barri Vell. En una segona fase, tindran lloc els grups de treball, els debats i els tallers oberts a tothom i amb un espai digital amb tota la informaciˇ. Finalment, es reuniran totes les dades en un document i es presentarÓ a la ciutadania.

Tall de veu_Miquel Faura

Tall de veu_Gl˛ria Plana

Tots els podcasts Escoltar ara