Actualitat

Foto: Institut Català de la Dona

L'Institut Català de les Dones reforça el treball de 200 professionals que atenen dones víctimes de violència masclista durant la crisi de la COVID19

dilluns 29 de juny de 2020 | Societat

L’Institut Català de les Dones ha iniciat aquest mes 14 grups de treball d’un programa de suport, l’APROP, que té lloc a tot el territori amb l’objectiu de reforçar la pràctica de les prop de 200 professionals que atenen dones en situació de violència masclista des dels 102 serveis d’informació i atenció a les dones municipals o comarcals.

Aquestes tècniques acompanyen dones que s’enfronten a situacions complicades i aquestes situacions són cada cop més complexes a causa de la crisi de la COVID19.

Aquest programa d’acompanyament i seguiment professional aborda temes com incorporar la mirada estratègica com a eina d’abordatge de la violència masclista i conèixer eines per incorporar l’assertivitat professional en l’abordatge de la violència masclista, entre d’altres. Ho explica Fina Surina, coordinadora de l’Institut Català de la Dona a Girona.

Les 14 edicions del programa APROP que ha començat aquest mes de juny i finalitzen al desembre incorporen tècniques de coaching grupal, faciliten eines per a l’autocura de les professionals i aborden els processos des de la perspectiva de garantir el protagonisme de les dones en el seu procés de recuperació. A Girona s’han fet dues sessions i la segona ha finalitzat avui.

Els SIAD van atendre l’any passat més de 20 mil dones sobre temes diversos. Aproximadament el 30% de les dones travessaven una situació de violència masclista.

Tall de veu_Fina Surina

Tots els podcasts Escoltar ara