Actualitat

Foto: Aj Cornellā de Terri

Cornellā de Terri impulsa un projecte pioner de comunitat energčtica pública i privada que suposarā fins a un 30% d’estalvi pels seus veīns

divendres 26 de juny de 2020 | Medi ambient

L’energia produīda per una instalˇlaciķ solar fotovoltaica a la teulada de l’escola permetrā abastir diversos equipaments municipals i es podrā compartir amb les llars del municipi que es vulguin sumar a la iniciativa

El projecte vol impulsar una comunitat local d’energia renovable a través de l’autoconsum compartit per fomentar la transiciķ energčtica en l’āmbit local, amb l’objectiu que s’acabi produint un consum de recursos eficient.

A la teulada de l’Escola La Vall del Terri s’hi construirā una instalˇlaciķ tčrmica que generarā energia neta que permetrā un estalvi del consum elčctric de fins al 30% en alguns dels equipaments municipals que estiguin a menys de 500 metres del punt de subministrament. Al marge de l’escola, podrā afavorir també l’Escola Bressol Els Belluguets, l’ermita de Sant Antoni, el casal d’avis, la pista de tennis, el pavellķ d’esports, el camp de futbol, la piscina municipal, el centre sanitari, el centre cultural, el local social i el mateix Ajuntament. El cost d’aquesta instalˇlaciķ és de 40.000 euros. Sķn declaracions del regidor d’Energies i Industria de l’Ajuntament de Cornellā de Terri, Francesc Pujol.

En paralˇlel, es proposarā a una quinzena de veīns participar en aquest projecte colˇlaboratiu mitjanįant un contracte de cessiķ d’ús de vint anys. Cadascun d’ells haurā de pagar la seva part proporcional de la instalˇlaciķ fotovoltaica que els ajudarā a estalviar aproximadament un 30% en la factura elčctrica, en funciķ de la despesa i de la quantitat d’energia que s’acabi generant.

La producciķ total s’enviarā a la xarxa de distribuciķ pública perquč la distribuīdora Electra Avellana la reenviī als comptadors dels equipaments municipals i dels veīns, i s’apliqui a la factura els descomptes corresponents.

Actualment s’estā acabant de redactar el projecte executiu i, un cop fet, es farā la licitaciķ d’obres, que hauran d’estar acabades i amb la instalˇlaciķ a ple funcionament abans de final d’any.

Tall de veu_Francesc Pujol

Tots els podcasts Escoltar ara