Actualitat

Foto: Bàsquet Girona

El Bàsquet Girona presenta el nou equip professional 3x3

dijous 25 de juny de 2020 | Esports

El Bàsquet Girona tindrà un equip professional 3x3 ja aquest estiu. Nacho Martín, Sergio Pino, Álex Llorca, Xavi Guirao, Sergio de la Fuente i Javier Vega són els integrants de la plantilla fins ara confirmats.

L’equip 3x3 serà el vuitè del club gironí presidit per Marc Gasol juntament amb els sis equips base i el sènior. A més, serà el segon equip professional de l’entitat junt amb el conjunt recent pujat a LEB Or i serà la primera iniciativa privada en tenir equip en aquesta modalitat.

Xavier Gasau és el director general del Bàsquet Girona.

La plantilla del nou equip estarà integrada per sis jugadors rellevants en el panorama estatal de 3x3: Nacho Martín, Sergio Pino, Álex Llorca, Xavi Guirao, Sergio de la Fuente i Javier Vega. Jaume Comas, actual seleccionador espanyol de 3x3, serà l’entrenador i faltarà anunciar 2 jugadors més quan es reprengui la competició.

Aquesta nova secció començarà a competir entre finals de juliol i primers d'agost al circuit català i estatal, amb la idea d’obtenir els resultats necessaris per poder optar a posteriori a la competició europea. Ho explica Nacho Martín, capità del Bàsquet Girona 3x3

El 3x3 és una modalitat de bàsquet que es juga en una pista de dimensions més reduïdes d’11x15 metres, i en partits de 10 minuts disputats ininterrompudament. Es tracta d’una modalitat emergent que va néixer al 2010 i s'havia d’estrenar com a esport olímpic aquest estiu als Jocs de Tòquio. Ara ho farà l’any vinent, si no hi ha canvis.

Tall de Veu _ Nacho Martín

Tall de Veu _ Xavier Gasau

Tots els podcasts Escoltar ara