Actualitat

Foto: Girona FM

Encarregat un nou projecte per unir amb carril bici Santa Eugènia amb Fontajau

dijous 25 de juny de 2020 | Infraestructures

Girona posa avui en marxa la nova estació de Girocleta al barri de Santa Eugènia. L’alcaldessa, Marta Madrenas, també ha anunciat que s’ha encarregat un projecte per unir amb carril bici la nova estació amb Fontajau.

Avui entra en funcionament a Girona la 22a estació de Girocleta de la ciutat. Està situada a la Rotonda de Santa Eugènia, a l’encreuament entre els carrers de Santa Eugènia i del Riu Güell, i disposa de 21 aparcaments per a bicicletes.

La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda, ha explicat que aquesta estació era necessària, ja que a l’espai entre la Plaça Marquès de Camps i Can Ninetes no hi havia cap altre estació.

En aquesta línia, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, també ha anunciat avui que s’ha encarregat un projecte que encara no té data però que unirà, amb carril bici, la zona de Santa Eugènia, on hi ha la nova estació, fins al Pont de Fontajau

Des del consistori també han aprofitat avui per recordar que a partir del proper dimecres 1 de juliol el pagament de bitllets senzills als autobusos urbans es podrà fer només amb recàrrega electrònica. Les recàrregues dels abonaments es podran fer només als estancs o a la xarxa de l’ATM que té aquests punts, i només podrà recarregar-se dins l’autobús la T18 i la T25. Les bonificacions, BUS 65, BUS 70 i BUS SOCIAL, es manté el mateix sistema habitual perquè aquestes targetes tenen un nombre limitat de viatges al mes i no s'han de recarregar. La nova mesura tampoc afectarà la recàrrega de les targetes ATM (T10, T10/30, T50/30 i T-MES), tràmit que es continuarà realitzant fora l'autobús, en els punts habituals.

Amb l'increment progressiu de la mobilitat urbana després del confinament pel COVID-19, els busos urbans TMG han començat a circular dins el seu horari habitual. Aquest dilluns les línies L1, L2 i L5 han recuperat la seva freqüència i passen cada 15 minuts. A causa de la baixa demanda, circulen fora del seu horari habitual l'L3, que passa cada 15 minuts, i l'L4, L6, L7 i L11, que passen cada 30 minuts. Cal sumar-hi també la línia L8 que connecta amb el campus universitari de la Universitat de Girona a Montilivi i que no circula perquè no hi ha classes (el servei al Parc Científic i Tecnològic de la UdG es dona a través de l'L11).

Tall de Veu _ Marta Sureda

Tall de Veu _ Marta Madrenas

Tots els podcasts Escoltar ara