Actualitat

Foto: Twitter: @viesverdes

Les persones invidents tenen més dificultats per poder comunicar-se amb la mascareta i amb gent que porta mascareta.

dijous 25 de juny de 2020 | Societat

Per altra banda, des de l’ONCE es mostren satisfets de l’adaptació actual dels semàfors de Girona a les persones amb discapacitat visual.

La mascareta s’ha convertit en un complement indispensable i el més utilitzat ara mateix. Tot i això, la dificultat per comunicar-nos amb ella posada o amb una persona que la porta és elevada. Per les persones invidents ho és més, ja que els costa entendre el que es parla i no tenen l’alternativa de comptar amb la comunicació no verbal.

Isaac Padrós, d’Once Girona, explica com han augmentat les dificultats per les persones invidents amb l’arribada de l’utilització de la mascareta.

Per altra banda, pel que fa als semàfors adaptats a persones amb discapacitat, des de l’ONCE remarquen que cal fer molta feina encara però que actualment s’ha millorat molt a la ciutat de Girona ja que des de l’associació estan col·laborant amb l’Ajuntament de Girona perquè així sigui. Són declaracions d’Isaac Padrós.

Al mes de gener, Girona disposava de 256 mòduls acústics d’invidents corresponents a 128 passos de vianants de 45 cruïlles semafòriques de la ciutat. Aquests mòduls acústics només funcionen sota la demanda d’un comandament.

Tall de veu_Isaac Padrós_mascareta

Tall de veu_Isaac Padrós_semàfors

Tots els podcasts Escoltar ara