Actualitat

Foto: lanuevacronica.com

S’acaben, des d’ahir, els límits d'aforaments marcats per percentatges als espais tancats i a l'aire lliure i a partir d'ara s’haurà de garantir la distància de seguretat d’1,5 metres

dijous 25 de juny de 2020 | Societat

El govern va aprovar dijous passat la normativa que regeix el que ha anomenat la fase de represa i va establir que, un cop superat un període d'adaptació per a bars i restaurants, la norma general que s’ha de complir és la de la distància de seguretat entre persones.

En els casos que la distància de seguretat no es pugui complir, s’haurà d’utilitzar mascareta. En espais oberts i tancats es pot reduir la distància física i l'equivalent en superfície sempre que s'utilitzi la mascareta, es tingui un registre d'assistents i es preassignin les localitats i mesures de circulació que evitin aglomeracions en els encreuaments o punts de més afluència. A més, en el cas dels establiments d'hostaleria i restauració, el govern demana fomentar la prereserva.

En congressos, fires i actes similars, la resolució estableix que es podran fer sempre que el nombre d'assistents s'ajusti a l'aforament del lloc a partir de la superfície de seguretat de 2,5 metres quadrats per persona. Caldrà portar un registre d'assistents, promoure mesures de circulació, controls de fluxos d'accés i sortida, i posar a disposició dels assistents aigua i sabó, o gels hidroalcohòlics.

El govern ha defensat que la normativa de la fase de represa busca que hi hagi una regulació més senzilla que la que hi ha hagut durant les fases del pla de desescalada.

Tots els podcasts Escoltar ara