Actualitat

Foto: Temproduccions

Una nova ediciˇ del Festival Portalblau de l’Escala arriba aquest any marcada pel compromÝs social local, l'aposta per la cultura inclusiva i una forta presŔncia femenina

dimarts 23 de juny de 2020 | Cultura

Las Migas i DÓmaris Gelabert formen part del nou cartell.

La pandŔmia ha obligat a reduir el cartell del Festival Portalblau de l’Escala per˛ no a posposar ni anulĚlar l’ediciˇ d’aquest any. El cicle arriba amb una nova direcciˇ, la de Cristina Torres i TemProduccions que ha impulsat tambÚ noves lÝnies com el compromÝs social local, la cultura inclusiva i una Ómplia presŔncia femenina.

InaugurarÓ aquest any l'ediciˇ del Portalblau la narraciˇ oral de l'espectacle 'BÓrbars' amb Jordina Biosca i David Garcia. El 6 d'agost, el seguirÓ l’espectacle 'A la llum del Dia', una trobada poŔtica i musical de la mÓ de Kavafis. El 7 d’agost la protagonista serÓ la canšˇ d’autor amb Gemma Humet seguida els dies 8 i 9 per la mallorquina Maria Jaume i el nou treball dels germans napolitans Alessio i Giancarlo Arena. Tancaran el festival els dies 13,14 i 15 Las Migas, DamÓris Gelabert i Els Amics de les Arts.

El cicle impulsarÓ tambÚ accions per promoure valors socials, aixÝ doncs, part de la recaptaciˇ de les entrades es destinarÓ al Banc dels Aliments, entre d’altres. A mÚs, acollirÓ una activitat en format de conferŔncia el 31 de juliol que vol ser un espai de reflexiˇ entorn la zona mediterrÓnia. Ho explica la directora del festival, Cristina Torres.

SerÓ obligatori dur mascareta si no es poden mantenir distÓncies, com a mÓxim es permetran grups de deu persones (nuclis familiars o unitats de convivŔncia) i l'organitzaciˇ serÓ qui assigni els seients. Els concerts al F˛rum RomÓ d'Emp˙ries podran tenir fins a 450 persones de p˙blic, a la Mar d'en Manassa hi haurÓ 80 localitats i no s'instalĚlarÓ la grada i als jardins de la muralla grega d'Emp˙ries, 100.

Tall de veu_Cristina Torres

Tots els podcasts Escoltar ara