Actualitat

Foto: campingelspins.es

Girona celebra avui un Sant Joan sense revetlles al carrer però amb l’arribada de la Flama del Canigó.

dimarts 23 de juny de 2020 | Cultura

Per la seva banda, des del Gremi de Pastissers i el Gremi de la Pirotècnia fan una valoració positiva de les vendes.

La Flama del Canigó arriba avui a Girona a les 6 de la tarda a la Plaça del Vi. Es podria dir que serà l’esdeveniment més destacat d’aquesta Revetlla 2020 marcada per la falta de festes al carrer i fogueres. Els petards i la coca, això sí, no faltaran.

Des del Gremi de Pastissers fan una bona valoració quan a la venda de coques i està previst que a la província de Girona es venguin unes 700mil coques, entre un 1 i un 3% més que l’any passat. Les més venudes són les de fruita amb pinyons i crema però també s’estan venent les de xocolata, crema i raïm banyat en mar de cava, cirera, préssec i pinya. El president del Gremi de Pastissers de comarques gironines, Àngel García, explica quines són les mesures de seguretat que segueixen.

La venda de petards tampoc ha disminuït respecte anys anteriors. Des del Gremi de Pirotècnia es mostren molt satisfets dels resultats obtinguts aquest any i expliquen que el més venut són els coets i per la mainada, les bengales. Emili Busquets, propietari de la pirotecnia Busquets a Riudellots de la Selva, així ho afirma.

Pel que fa a la Flama del Canigó, es pujarà simbòlicament al campanar de la Catedral de Girona on restarà encesa durant la nit d’avui i de demà i es podrà veure des de tota la ciutat a través d’un muntatge de llums. Per tal d'evitar aglomeracions en el punt de recollida de la Flama, és necessari inscriure’s en un formulari de la web d’Omnium Cultural amb l’hora que es vol recollir. L’acte es pot seguir en directe a través de les xarxes socials, on es podrà veure també a les 7 de la tarda la lectura del manifest. Ho explica Sergi Font, president d’Omnium Cultural a Girona.

Durant la revetlla, es recomana no portar ampolles de gel hidroalcohòlic a les butxaques quan es tirin petards i rentar-se les mans amb aigua i sabó ja que el gel és inflamable. També es recomana mantenir la distància entre les metxes i les mascaretes per evitar que es cremin. Són declaracions de Manel Manich, cap de l’oficina de relacions amb el ciutadà de Mossos d’esquadra a Girona al nostre magazine, els 4Rius.

Darrere d’aquestes recomanacions serà sempre indispensable portar la mascareta quan no es pugui mantenir la distància de seguretat.

Tall de veu_Emili Busquets

Tall de veu_Manel Manich

Tall de veu_Àngel García

Tall de veu_Sergi Font

Tots els podcasts Escoltar ara