Actualitat

Foto: Ajuntament de Girona

L'empadronament a Girona es podrÓ fer per internet a partir de l'1 de juliol

dimarts 23 de juny de 2020 | Societat

Fins ara era un dels pocs trÓmits que requerien assistŔncia presencial al consistori.

L’altra en el Padrˇ municipal d’habitants de Girona, aixÝ com el canvi de domicili dins del mateix municipi o la modificaciˇ de qualsevol dada es podrÓ fer a partir del mes vinent de manera telemÓtica. Segons les dades de l’Oficina d’AssistŔncia en MatŔria de Registre de l’any passat, el 50% dels trÓmits que s'atenen des d'aquest punt d'atenciˇ a la ciutadania estan relacionats amb el padrˇ.

El principal motiu de presencialitat era el full padronal, que requeria una firma fÝsica. A partir de l’1 de juliol, dimecres vinent, es podrÓ firmar mitjanšant signatura electr˛nica i, per tant, no caldrÓ desplašar-se i fins al consistori per fer aquest trÓmit.

La tinenta d'alcaldia i regidora d'Hisenda i RŔgim Interior de l'Ajuntament de Girona, M. └ngels Planas, assegura que Ús un pas endavant en la modernitzaciˇ de relaciˇ entre la ciutadania i l’Ajuntament i que permetrÓ descongestionar molt l’oficina d’atenciˇ ciutadana, ja que Ús un dels trÓmits mÚs habituals.

Els ciutadans que hagin de fer aquest trÓmit a partir de l’1 de juliol hauran de fer una peticiˇ a la seu electr˛nica de l’Ajuntament de Girona i el consistori, desprÚs de comprovar les dades, enviarÓ el full padronal o el formulari a travÚs del sistema de notificacions e-Notum i hauran de firmar-lo i tornar-lo a l’Ajuntament.

Per aquells ciutadans que desitgin seguir fent aquest trÓmit de manera presencial, se seguirÓ oferint el servei a les oficines de l’Ajuntament de Girona.

Tots els podcasts Escoltar ara