Actualitat

Foto: Més Barri Menys Pisos Turístics

L’Ajuntament de Girona treu a licitació l’estudi de l’impacte dels pisos turístics en el lloguer a la ciutat

dimarts 23 de juny de 2020 | Infraestructures

Entitats com la Plataforma més Barri o l’Associació de Veïns del Barri Vell demanen que de manera paral·lela a l’estudi, es faci efectiva la moratòria que es va aprovar al passat mes de maig en el ple municipal.

L’estudi sobre l’impacte dels pisos turístics és un compromís adquirit pel govern de Junts per Catalunya el desembre passat en l’acord de pressupostos amb Guanyem Girona i comptarà amb un pressupost de 17.726,50 euros. L’objectiu és determinar l’afectació dels establiments d’ús turístics en el model de lloguer tradicional a la ciutat i prendre les mesures i actuacions pertinents.

L’Ajuntament manté obert el període de presentació de propostes a través de la web municipal fins al 29 de juny i després, un cop s’ajudiqui l’empresa encarregada, dues persones treballaran en l’elaboració de l’informe que preveu obtenir una radiografia real sobre l’afectació dels HUTS al lloguer tradicional de la ciutat de Girona a través de recopilació de dades, com l’evolució dels preus, l’oferta i la demanda de lloguer, les obertures i tancaments de locals comercials, les denúncies, queixes i incidències o el nombre de llicències, entre d’altres.

Glòria Plana, Tinenta d'Alcaldia de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, explica que l’adjudicació de l’estudi es preveu fer el pròxim mes de juliol, i que podria estar llest, com a molt aviat, al setembre.

Més enllà d’aquest estudi, entitats com la Plataforma Més Barri, Menys Pisos Turístics, l’associació de veïns del Barri Vell i altres ens veïnals demanen que es faci de manera paral·lela la moratòria de noves llicències d’HUTs que es va aprovar al ple municipal del passat mes de maig amb el suport de tots els grups municipals, excepte Ciutadans i l’abstenció de l’equip de govern.

Adrià Plazas és membre de la Plataforma Més Barri, Menys Pisos Turístics


En aquesta línia, Megan Descaire, de l’Associació de Veïns del Barri Vell, considera que l’estudi és necessari, però que sense moratòria no serà del tot efectiu perquè les dades variaran

Segons la Plataforma Més Barri, durant els mesos de març, abril i maig es van donar de baixa 27 llicències d'Habitatges d'Ús Turístic i se’n van activar 9, de manera que el suposat retorn d'HUTs al mercat residencial ha estat de 18 habitatges, un 2% del total.

Tall de veu _ Adrià Plazas

Tall de veu _ Megan Descaire

Tall de veu _ Gloria Plana

Tots els podcasts Escoltar ara