Actualitat

Foto: laciutat.cat

El govern prohibeix ballar a les discoteques en la fase de represa i per tant, durant la revetlla de Sant Joan d’avui

dimarts 23 de juny de 2020 | Societat

El govern espanyol només permetrà ballar a les persones que mantinguin un contacte "proper de forma molt habitual" a les pistes de ball de locals d'hostaleria o allotjaments turístics. A les discoteques queda, doncs, totalment prohibit fer-ho, tant a l'aire lliure com en espais tancats.

Així, doncs, els locals d'oci nocturn només podran obrir les portes per al consum, ja sigui en terrasses a l'aire lliure o en espais tancats, amb els clients asseguts o a la barra. Els responsables dels establiments hauran d'assegurar-se que es mantenen les distàncies interpersonals, fixades en 1,5 metres entre persones. Si no és possible guardar aquesta distància, caldrà que tots portin mascareta.

En una primera resolució, la Generalitat va aprovar un augment de l'aforament a l'interior dels locals del 50% i, a les zones exteriors, del 75% per a establiments oberts al públic. En aquest document, no s'indicava que el ball estigués prohibit ni que les pistes haguessin d'omplir-se amb taules. Ara, han tornat a valorar les mesures ja que diuen que les activitats que s’hi fan no són compatibles amb el manteniment de les mesures de seguretat de caràcter sanitari.

Tots els podcasts Escoltar ara