Actualitat

Foto: Càritas Diocesana de Girona

El Banc dels Aliments de Girona ha atès 10.000 persones més aquest any

dilluns 22 de juny de 2020 | Societat

El Banc dels Aliments de Girona ha atès 10.000 persones més de març a juny que en el mateix període de l’any anterior. La pandèmia de la Covid ha augmentat l’activitat de l’entitat i a hores d’ara es troben “desbordats”.

La pandèmia de la Covid 19 ha provocat un augment en la demanda d’usuaris del Banc dels Aliments de Girona del 31% entre el 14 de març i el 14 de juny d’aquest any respecte a
ls mateixos mesos del 2019. Això suposa que gairebé 10 mil persones més han acudit a l’entitat durant aquests 3 mesos per poder menjar, i per això, el Banc dels Aliments ha facilitat un 54% més d’aliments aquest període que l’any anterior.
Frederic Gómez és el president del Banc d’Aliments de Girona

Gómez insisteix que la situació actual en aquesta “nova normalitat” segueix la mateixa línia que aquests darrers mesos i la demanda segueix sent molt elevada. Els magatzems estan plens gràcies a les donacions que han rebut durant la pandèmia i també pels aliments provinents de la UE , i per això necessiten més voluntaris.

Aquestes 252 tones provinents de la Unió Europea suposa el 26% del total del programa en una primera fase de les 3 previstes. Les dues partides restants es rebran el proper mes de setembre i al febrer del 2021.

Tall de veu _ Frederic Gómez _ més usuaris

Tall de veu _ Frederic Gómez _ desbordats

Tots els podcasts Escoltar ara