Actualitat

Foto: xarxaprod.cat

L’Ajuntament de Girona obre les convocatòries d’ajudes pel sector artístic i cultural de la ciutat per a l’any 2020

dilluns 22 de juny de 2020 | Cultura

Les ajudes al suport i acompanyament cultural de l’Ajuntament de Girona han arribat ja per aquest any i destaquen els Ajuts Girona Kreas, Amplia Cultura, els programes de suport a la creació musical de la Marfà i el nou Programa d’acompanyament a projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office.

Pels Ajuts Girona Kreas, l’Ajuntament ha duplicat la partida destinada a aquests ajuts, passant dels 100.000 als 200.000 euros actuals. La subvenció Amplia Cultura destinada al suport d’activitats culturals, de promoció i exhibició s’ha vist incrementada aquest any, passant dels 30.000 als 100.000 euros.

El programa de suport a la creació de La Marfà – Centre de Creació Musical s’ha incrementat enguany en 40.000 euros, arribant a un pressupost total de 61.800 euros i formada per quatre modalitats. Es concedeixen fins a dues ajudes a grups per fer el seu primer enregistrament. També hi ha el programa “Orquestra resident”, el qual consisteix en la selecció d’una formació orquestral de música moderna i l’“Acompanyament artístic”, un programa especialitzat que acompanya els músics en el seu procés professionalitzador a partir d’un pla d’accions dissenyat a mida per a cada grup. A més, hi ha les “Residències internacionals”, un programa de beques que té la voluntat de promoure la internacionalització i la mobilitat artística.

Per últim, destaca el nou programa d’acompanyament a projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office que podrà ser de curtmetratges, llargmetratges i pilots de sèrie de ficció, de documental o d’animació.
El termini de presentació de les sol·licituds és fins al divendres 10 de juliol. Per resoldre qualsevol dubte que pugui sorgir a l’hora de presentar els projectes, es pot accedir a l’Oficina de Foment de les Arts.

Tots els podcasts Escoltar ara