Actualitat

Foto: elperiodico.cat

Aquesta mitjanit s'ha aixecat formalment l'estat d'alarma després de 98 dies i s’han obert fronteres amb la Unió Europea, excepte amb Portugal

dilluns 22 de juny de 2020 | Societat

Les fronteres terrestres, aèries, marítimes i per tren s’han obert aquesta mitjanit amb la Unió Europea, menys amb Portugal que ho faran l’1 de juliol. També s’ha aixecat l’estat d’alarma després de 98 dies.

Amb aquest aixecament l'obligatorietat de guardar quarantena a les persones que volguessin entrar a Espanya queda anul·lada i ahir podien ja arribar un centenar de vols internacionals. Els britànics no hauran de fer quarantena perquè se'ls dona el mateix tracte que als ciutadans dels països de l'espai Schengen. L'executiu justifica aquest canvi "per respecte" als que tenen una segona residència a l'Estat. Amb l’obertura a l’activitat internacional, el primer vol va aterrar a l’aeroport del Prat de Barcelona ahir procedent de Berlín i els seus passatgers van haver de passar els nous controls que s'han establert per detectar posibles casos de coronavirus.

Per garantir que els aeroports espanyols són segurs, el govern espanyol ha establert que els viatgers hauran de passar tres filtres de seguretat: un per la temperatura, una declaració responsable i un visual. En cas que algú no superi algun d'aquests filtres, l'atendrà un metge del servei de Sanitat Exterior que determinarà si cal derivar-lo a un hospital.

Tot i això, les connexions aèries no quedaran restablertes immediatament, ja que la majoria d'aerolínies tenen previst recuperar progressivament les seves rutes a Europa i algunes encara no saben quan podran operar al 100%.

Tots els podcasts Escoltar ara