Actualitat

Foto: cat.elpais.com

Tot Catalunya ha passat a partir d’avui a la “nova normalitat”

divendres 19 de juny de 2020 | Societat

Com a mesures obligatòries d’aquesta nova normalitat: mascareta, distància de seguretat i rentat de mans.

El govern català va anunciar ahir l’entrada a la nova normalitat a partir d’avui. Aquest, que va recuperar les competències amb l’entrada a la fase 3 de tot Catalunya ahir, ha posat com a mesures obligatòries d’aquesta nova normalitat: la mascareta, la distància de seguretat i el rentat de mans. A més, fins al 25 de juny, es mantenen els aforaments establerts per als espais públics, que són d'un 50% de la capacitat a l'interior i un 75% a l'exterior.

Amb la recuperació de les competències, la Generalitat ha aprovat el decret que anul·la l'estat d'alarma i elimina les fases com les hem conegut fins ara. Així doncs, deixem enrere la majoria de restriccions del desconfinament i es permet la mobilitat per tot el territori català, encara que per canviar de comunitat autònoma caldrà esperar fins a les 00 hores de diumenge, 21 de juny, amb la fi de l'estat d'alarma al conjunt de l'estat.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat ser "més prudents que mai" perquè "un excés o una imprudència" podria abocar-nos a un altre "confinament estricte".

En aquesta etapa de represa es poden fer reunions familiars i activitats socials, inclosa la pràctica esportiva no professional. La limitació és evitar que es generin aglomeracions o superar l'aforament permès.
És preferible fer les trobades a l'aire lliure, en comptes dels espais tancats i, en la mesura del que sigui possible, mantenir grups de contacte estables.
Pel que fa als parcs infantils, l’Ajuntament de Girona els obrirà properament com han fet altres ciutats com Barcelona.

Tall de veu_Quim Torra

Tots els podcasts Escoltar ara