Actualitat

Foto: Joan Canadell

Les Cambres de Comerç de Catalunya aposten per l'ús de pantalles facials per reactivar l'economia

divendres 22 de maig de 2020 | Societat

També desenvolupen la MaskCat, una pantalla protectora per a ús massiu, no sanitari, dissenyada i produïda a Catalunya.

El Consell General de Cambres de Catalunya vol promoure l’ús de pantalles facials per evitar els contagis i fer una reactivació de l’economia. En concret, les Cambres recomanen l'ús de pantalles protectores en qualsevol espai fora del domicili, per tal de minimitzar el màxim possible el risc de contagi i segueixen treballant en el desenvolupament de la MaskCat, una pantalla protectora per a ús massiu, no sanitari, dissenyada i produïda en la seva totalitat a Catalunya.

La MaskCat està pensada com a barrera efectiva per evitar el contagi de la COVID-19. Ho explica Joan Canadell, president de la Cambra de Barcelona i de les Cambres de Catalunya.

Se n'han desenvolupat dues versions de la Maskcat, la 5 íntegrament de plàstic, i la 6, fabricada amb cartró i que compta amb una finestra de plàstic. En aquests moments la MaskCat es troba en la primera fase de llançament amb la versió 5, de la qual ja se n'han comercialitzat més de 15.000 unitats i al llarg d'aquests dies està previst que arribin al mercat 50.000 unitats de la versió 6. En les properes setmanes es vol posar en marxa una segona fase de consolidació i produir-la massivament, oberta a tots els fabricants i distribuïdors interessats. En una tercera fase, es treballa en la seva internacionalització. El preu regulat estimat de venda, pot oscil·lar entre els 0,5 euros i els 2 euros per unitat.

Si aquesta mesura es combinés amb el distanciament físic, els separadors per mostradors, l'ús de desinfectants i una ventilació adequada dels espais, els establiments podrien ser àrees més segures on transitar, i per tant, es podrien obrir amb normalitat abans. Així es podria accelerar la reactivació de l'economia sense posar en risc la seguretat. De fet, diuen que, podrien obrir al 100% els comerços de qualsevol superfície, els centres comercials, els hotels i els museus i els teatres i els cinemes, els estadis, les fires, les biblioteques, els auditoris i els centres educatius podrien obrir al 50%, i a mig termini, al 100%.

Tall de veu_Joan Canadell

Tots els podcasts Escoltar ara