Actualitat

Foto: USTEC Girona

Els sindicats educatius rebutgen el pla de tornada a l’escola

divendres 22 de maig de 2020 | Educació

Consideren que el pla anunciat dimecres pel conseller d’educació Josep Bargalló és precipitat, sense garanties i que s’ha pres sense negociar-ho amb la comunitat educativa.

La conselleria d'Educació de la Generalitat va anunciar dimecres la reobertura de les escoles i instituts catalans en fase 2 l’1 de juny, distribuint els alumnes en grups reduïts d’entre 13 i 15 alumnes, amb assistència presencial voluntària i mantenint les classes online com fins ara.

Des de la comunitat educativa consideren precipitada la decisió d’Educació i asseguren que s’han pres les mesures sense parlar amb els altres agents del sector derivant la responsabilitat de reobertura dels centres a les direccions i el personal. Són declaracions de Xavier Diez portaveu d’USTEC Stes a Girona.

En quant a la tornada al juny, afegeix que és una mesura precipitada, ja que encara hi ha molt desconeixement en front al virus i que, a més, ja és a final de curs, i amb l’avaluació gairebé acabada. A més, Xavier Diez explica que la tornada al setembre també és confusa, ja que amb els recursos actuals no n’hi ha prou per garantir la distància de seguretat i els grups reduïts d’alumnes.

Com a mostra de rebuig a la decisió de la Conselleria d’Educació, 5 sindicats eductius, entre ells USTEC Stes, han signat un manifest per demanar la dimissió del conseller. Entre les crítiques, lamenten que el pla no concreti com haurà de ser la tornada als centres i amb quins recursos i que la decisió s’hagi pres sense negociació amb els agents involucrats, deixant en vulnerabilitat els treballadors dels centres, els alumnes i la salut pública en general.

Tall de veu_Xavier Diez_responsabilitats

Tall de veu_Xavier Diez_setembre

Tots els podcasts Escoltar ara