Actualitat

Foto: IAS Girona

La província de Girona segueix sumant nous contagis i defuncions diŕries tot i la tendčncia a la baixa

divendres 22 de maig de 2020 | Salut

A Catalunya, el Departament de Salut no proporciona les dades al Ministeri de Sanitat per un “error de validació”.

La regió sanitŕria de Girona registra 2 defuncions i 58 nous contagis en les darreres hores. En termes absoluts, des de l’inici de la pandčmia 747 persones han perdut la vida a comarques gironines i el nombre de positius confirmats ja frega els 6.300. Alhora, el nombre de casos sospitosos també puja a més de 24.400 possibles positius, al xifra més alta a Catalunya després de Barcelona i les ŕrees metropolitanes.

Pel que fa l’activitat dels hospitals gironins, baixa tant el nombre de persones hospitalitzades, com de persones en estat greu i personal sanitari infectat. Durant la jornada d’ahir es van registrar 163 persones encara ingressades arreu de la regió, de les quals, 17 es troben en estat greu, 3 menys que fa una setmana. Alhora, el nombre de personal sanitari infectat confirmat és de 45 professionals, dels quals 6 són de l’Insitut Catalŕ de la Salut a Girona: 3 a l’Hospital Doctor Josep Trueta i 3 més de l’atenció primŕria, una xifra força baixa tenint en compte que l’Institut compta amb un total de 3.600 professionals. A més, segons les dades de ICS,més d’un 95% dels professionals han superat la malaltia.

A l’Estat Espanyol, ahir es va registrar la xifra diŕria de defuncions més baixa des de l’inici de la pandčmia, amb 48 noves morts, perň sense tenir en compte les xifres de Catalunya. Segons va exposar ahir el Ministeri de Sanitat, l’últim balanç no inclou les dades de defuncions a Catalunya per un error “de validació de dades”. Així ho exposava ahir el director d’Emergčncies Sanitŕries, Fernando Simón.

En termes absolut, a data d’avui a l’Estat Espanyol es freguen les 28 mil defuncions fins al moment i el nombre de contagis confirmats s’eleva a més de 233 mil casos confirmats.

Tall de veu_Fernando Simón

Tots els podcasts Escoltar ara