Actualitat

Foto: La Moncloa

A partir d’avui l’ús de mascareta per a la pràctica esportiva només serà obligatori quan no sigui possible mantenir la distància de seguretat

dijous 21 de maig de 2020 | Esports

L’ús de la mascareta a espais públics és obligatori per tota la població major de 6 anys segons exposa el Boletín Oficial del Estado, excepte per “aquelles activitats que segons la seva propia naturalesa, el seu ús sigui incompatible”.

Una normativa que ha provocat molts dubtes entre els esportistes que desconeixien si la pràctica esportiva entrava dins d’aquestes excepcions.

Després dels aclariments del Ministeri de Sanitat, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física especifica que a partir d’avui l’ús de mascaretes per a la pràctica esportiva només serà obligatòria en aquells moments en els quals no es pugui garantir la distància de seguretat entre persones.

En aquesta línia, Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergèncias Sanitarias, ha dit que l’ús de mascareta és incompatible amb la pràctica esportiva d’alta exigència i ha concretat que el més important és portar-la sempre a sobre per si en algun moment no es pot garantir la distància de seguretat. Són declaracions de Fernando Simón

Per la seva banda, el Minsitre de Sanitat, Salvador Illa, deia dimarts que el més obvi és que les persones que facin esport vetllin per mantenir les distàncies respecte als altres, però no feia cap menció a l’ús de mascaretes.

Tall de veu_Fernando Simón

Tots els podcasts Escoltar ara