Actualitat

Foto: Institut Català de les Dones

L'Institut Català de les Dones inicia una campanya enfocada a infants i joves per fer front a les violències masclistes

dijous 21 de maig de 2020 | Societat

La convivència forçada amb l’agressor o l’auge de les xarxes socials són alguns dels factors que han agreujat les situacions de violència masclista, ja existents, durant la crisi de la Covid 19.

L’Institut Català de les Dones ha engegat la campanya “#AgafaElGuant Infants i joves lliures de violències masclistes”, una nova iniciativa adreçada a les poblacions més joves perquè sàpiguen identificar les diferents manifestacions d’aquestes violències i optin per trancar el seu aïllament en cas de patir-les.

Ho explica la coordinadora de l’Institut de les Dones, Fina Surina.

La campanya s’emmarca en un context de crisi marcada per la Covid 19 que ha fet que moltes víctimes es vegin obligades a conviure amb el seu agressor, però també ha fomentat l’ús de les xarxes socials com a via per accentuar aquestes violències masclistes. Són declaracions de Fina Surina.

Alguns dels focus d’aquesta campanya són el Grooming (els adults que es fan passar per joves) o el sexpreading (el fet de difondre imatges íntimes d’algu per les xarxes) així com la llibertat de penjar el contingut que es vulgui a les xarxes sense pressió de la parella, de poder expressar lliurement la teva identitat sexual a les xarxes o el dret de sentir-se segur a casa o al carrer.

Per arribar a la població a la qual va destinada la campanya, que està majoritàriament a les xarxes socials, es difondrà a través de Tik-Tok, Instagram, YouTube, Twitter i Facebook i es demana el suport dels i les influencers que s’adrecen al públic més jove que difundeixin també missatges a través de les seves xarxes socials. La campanya proposa agafar un guant dels que estem utilitzant per fer front a la pandèmia i fer-se una fotografia/vídeo emulant la Rosie the Riveter com a mostra de sororitat i suport col·lectiu.

Tall de veu_Fina Surina_campanya

Tall de veu_Fina Surina_context

Tots els podcasts Escoltar ara