Actualitat

Foto: Associació Catalana de Municipis

L’Associació Catalana de Municipis demanarà a la Generalitat la creació d’un fons extraordinari

dijous 21 de maig de 2020 | Societat

La intenció és que serveixi per ajudar els municipis a sortir de la crisi socioeconòmica provocada per la Covid-19.

El fons de cooperació local aniria destinat als deutes que tenen els ajuntaments per les mesures preses durant la crisi sanitària, però també a les accions que hauran de prendre les properes setmanes. Un fons que també serviria per mantenir i crear llocs de treball que s’han vist perjudicats durant l’estat d’alarma i afavorir així la reactivació.

L’entitat municipalista creu que els recursos i les mesures de liquiditat haurien de destinar-se als ajuntaments i no a nivell europeu o estatal, ja que són les administracions més properes al ciutadà i les que coneixen millor les necessitats del territori. Ho explica el president de l’Associació Catalana de Municipis, Lluís Soler.

L’Associació Catalana de Municipis farà arribar la demanda a la Generalitat en la pròxima reunió programada entre les entitats, anunciada fa dues setmanes, i s’espera que es pugui fer en els pròxims dies. És la primera proposta que l’associació farà arribar al Govern però la seva intenció és mantenir una col·laboració estreta durant les fases de desconfinament i de reactivació de l’activitat socioeconòmica.

L’ACM ja va demanar al Govern Espanyol algunes mesures per reduir l’impacte de la crisi en els municipis, com utilitzar durant la crisi el superàvit del 2019 i els beneficis d’anys anteriors o tenir uns pressupostos i la regla de despesa més flexibles. El govern de Pedro Sánchez, però, encara no ha fet arribar cap resposta.

Tall de veu_Lluís Soler

Tots els podcasts Escoltar ara