Actualitat

Foto: Educació

La nova llei de pressupostos 2020 facilita a les AMPAS I AFAS poder autogestionar-se els menjadors dels centres educatius

dijous 21 de maig de 2020 | Educació

Les associacions es queixen però que alguns dels Consells Comarcals han accedit a signar aquest nou conveni però amb la condició que les AMPAS I AFAS assumeixin la gestió directa, és a dir, que la contractació del personal i la compra dels aliments estigui al seu càrrec.

La Coordinadora d’AMPAS I AFAS de Catalunya ha fet un comunicat per mostrar el seu desacord amb els Consells Comarcals de posar com a condició que si aquestes associacions decideixen autogestionar els menjadors dels centres educatius ho hauran de fer també amb la contractació del personal i la compra d’aliments.

En l’escrit, que la Coordinadora ha fet arribar als diferents Consells Comarcals, expliquen la seva voluntat de gestionar els menjadors i també ha esmentat el redactat de la llei d’acompanyament per demostrar que la signatura dels convenis es pot fer independentment del model escollit per les AMPAS I AFAS ja sigui gestió directa o indirecta.

A més, també s’han adreçat al Departament d’Educació, que és el titular de la competència dels menjadors escolars. Ho explica Xavier Villarreal, portaveu de la Coordinadora.

La Coordinadora també ha volgut mostrar la seva preocupació per l'escenari de possibles acords i mesures que afecten la comunitat educativa i que s'estan treballant sense la participació directa de les AMPAs i AFAs com la reforma de l'horari escolar que podria afectar el plantejament del servei dels Menjadors Escolars.

Tall de veu_Xavier Villarreal

Tots els podcasts Escoltar ara