Actualitat

Foto: IAS Girona

1 mort i 16 nous positius confirmats a comarques gironines en les últimes 24 hores

dijous 21 de maig de 2020 | Salut

El nombre de víctimes mortals al territori gironí ja s’eleva a 747 defuncions. Des de l’inici del brot, un total de 121 gironins han mort a casa seva per la Covid 19 i uns altres 220 a residències gironines.

Pel que fa el nombre de casos positius, la província ja té registrats 6.233 positius confirmats i també es té constància d’uns altres més de 26.600 casos sospitosos. D’aquesta manera, la xifra real de contagis a la regió sanitària de Girona podria elevar-se fins a prop de 33 mil casos.

Es manté la tendència a la baixa en el nombre de persones hospitalitzades als centres sanitaris de la demarcació, amb 176 pacients ingressats a hores d’ara, però per primera vegada en 20 dies es trenca la tendència a la baixa en el nombre de persones en estat greu i puja a 19 pacients greus, 3 més que els registrats ahir. També s’observa un repunt en el nombre de personal sanitari infectat, que és a dia d’avui de 49 professionals infectats, 15 més que el registre anterior.

A Catalunya les funeràries catalanes registren fins ara un total de més d’11.700 defuncions, de les quals 20 es van produir durant la jornada d’ahir. Esdevé així la comunitat autònoma espanyola amb més noves defuncions diaries registrades. La majoria de defuncions segueix registrant-se a centres sanitaris, tot i que prop de 4 mil persones han perdut ja la vida a residències d’arreu de Catalunya. Pel que fa el nombre de contagis, ja es sobrepassen els 63 mil infectats confirmats, però la xifra de casos possibles sense confirmar segueix augmentant dia rere dia i avui ja sobrepassa els 211 mil casos sospitosos. D’aquestes xifres, 13.220 casos positius s’han registrat en centres geriàtrics del territori català fins ara i hi ha més de 36 mil casos més sospitosos en aquests centres.

A l’Estat Espanyol registra 95 noves defuncions en les darreres hores. Un lleuger repunt respecte la xifra de defuncions diàries dels darrers dies però que es manté per sota del centenar per 4a jornada consecutiva. El nombres absoluts, el nombre de contagis a l’Estat Espanyol fa puja fins al 232.500 i registra prop de 28 mil defuncions.

A nivell mundial, la Organització Mundial de Salut va fer ahir un toc d’atenció en advertir que s’havia registrat el major nombre de casos de coronavirus en un sol dia a nivell mundial des de l’inici de la pandèmia: un total de 106 mil casos en un sol dia repartits per tot el món.

Tots els podcasts Escoltar ara