Actualitat

Foto: UE Caldes

Els campus d’estiu de futbol de la província de Girona segueixen endavant

dimecres 20 de maig de 2020 | Esports

Ho fan amb modificacions i restriccions, a l’espera d’una decisió definitiva per part de Salut.

Els clubs de futbol de comarques gironines tenen previst, com cada estiu, realitzar aquest any els campus pels nens i nenes de cada municipi, però encara no poden definir sota quines condicions ho hauran de fer. De fet, alguns clubs esperen encara a anunciar si es podrà celebrar o no el campus segons les mesures que dicti Salut.

Les organitzacions de lleure han rebut algunes restriccions per part de la Generalitat a l’hora de tirar endavant casals, campus i activitats a l’aire lliure. Així i tot, aquestes canviaran segons la fase de desconfinament en la qual es trobi la província de Girona en el moment d’iniciar-los. Per aquest motiu Albert Canal, organitzador del campus de Peralada, explica que volen esperar a tenir més informació de les autoritats sanitàries abans de prendre una decisió.

La intenció inicial dels clubs és poder fer el campus, encara que això signifiqui modificar les dates habituals. El president de la UE Caldes, Jordi Vendrell, assegura que estan treballant per poder tirar endavant el campus durant el mes d’agost, algunes setmanes i fins i tot mesos més tard del que estava previst.

Altres organitzacions, com l’Associació Esportiva Millora de Fornells de la Selva, s’han decantat per tirar endavant el campus, però amb algunes modificacions respecte les passades edicions: desinfectar els nens i el material, garantir la distància de seguretat, treballar amb grups de 10 nens i un entrenador i limitar les places en un 60 o 70%. Un dels organitzadors del campus, Albert Sabrià, explica que també han modificat els horaris i aquest any només es farà els matins.

L’activitat en el futbol base està parada des del decret de l’estat d’alarma el passat mes de març, així que el campus d’estiu significarà en molts casos el retorn a l’activitat física dels nens i nenes.

Tall de veu_Albert Canal

Tall de veu_Jordi Vendrell

Tall de veu_Albert Sabrià

Tots els podcasts Escoltar ara