Actualitat

Foto: DINCAT

Les famílies del sector de la discapacitat intel·lectual critiquen que el Govern no hagi proporcionat un pla de desconfinament específic

dimecres 20 de maig de 2020 | Salut

Demanen, entre altres coses, que se'ls hi facin els tests pertinents i un permís laboral retribuït pels familiars que n'han de tenir cura durant el confinament.

La ciutat de Girona consta amb més de 48 mil persones amb reconeixement legal de discapacitat segons l’últim recompte proporcionat per la Generalitat de Catalunya, de les quals, més de 7 mil tenen una discapacitat intel·lectual reconeguda. Una xifra que a tot Catalunya frega les 63 mil persones.

Des del Consell de Participació de Famílies de DINCAT exposen que la situació actual d’estat d’alarma és especialment difícil per les famílies que tenen a càrrec una persona amb discapacitat intel·lectual i lamenten que el Govern els hagi donat de banda.

Jordi Durà, representant del Consell de Participació de Familíes de Dincat, explica que la incorporació d'aquest col·lectiu a escoles, serveis socials i assistencials no pot esperar fins a la tercera fase. A més, apunta que les persones amb discapacitat són més vulnerables davant un possible contagi i per això exigeixen un un protocol específic que els hi garanteixi materials de protecció o la realització de tests, tant de persones amb discapacitat com dels seus cuidadors. Són declaracions de Jordi Durà.

D’altra banda, les persones amb discapacitat intel·lectual necessiten una atenció específica i els seus familiars no poden deixar-los sols. Per això es demana un suport econòmic i un permís laboral retribuït perquè aquests familiars no perdin el sou fins que puguin reincorporar-se a la seva activitat laboral habitual. Són declaracions de Jordi Durà.

Les famílies consideren que el Govern ha dedicat una atenció insuficient a aquest col·lectiu i denuncien haver-se sentit desatesos, tant pel que fa a la demanda de material de protecció i tests necessaris, com pel que fa a l'accés a una informació clara i específica davant la gestió de la crisi sanitària.

Tall de veu_Jordi Durà_suport econòmic

Tall de veu_Jordi Durà_mesures socials

Tots els podcasts Escoltar ara