Actualitat

Foto: Ajuntament de Girona

L’Associació de Marxants de Comarques Gironines rebutja la limitació del 25% de les parades del mercat de la Devesa

dimecres 20 de maig de 2020 | Societat

L'Ajuntament de Girona havia dictaminat aquesta limitació i avui, primer dia de mercat de fase 1, només hi havia 22 parades.

Els venedors del Mercat de la Devesa de productes diferents a fruites i verdures, com els venedors de roba, han pogut avui tornar a l’activitat després de decretar-se la fase 1. Així i tot, l’Ajuntament de Girona ha anunciat que només un 25 % de les parades podran ocupar l’espai, de manera que només poden anar 1 de cada 4 parades en un espai que habitualment està ocupat per 130 parades diferents.

L’Associació de Marxants de Comarques Gironines lamenta la decisió del consistori sense tenir en compte l’opinió dels venedors i consideren que han pres unes mesures excessives, que van més enllà de les limitacions exposades al BOE. Per això, com a mostra de rebuig, han demanat a la majoria dels venedors que no acudissin avui al mercat.

Josep Maria Vergés, president de l’Associació de Marxants de Comarques Gironines, assegura que han rebut un tracte discriminatori per part de l’Ajuntament en decidir qui podia posar una parada i qui no.

Alhora, els marxants exposen que altres municipis han optat per ampliar la zona de mercat o canviar-ne la ubicació, per així poder garantir el 100% de l’aforament de les parades. Són declaracions de Josep Maria Vergés.

Durant el dia d’avui està previst que els marxants es reuneixin amb la regidora de Promoció Econòmica, Gloria Plana, per negociar aquestes restriccions.

Tall de veu_Josep Maria Vergés_parades

Tall de veu_Josep Maria Vergés_discriminació

Tots els podcasts Escoltar ara