Actualitat

Foto: IAS Girona

L’Hospital Santa Caterina de Salt reprŔn l’activitat de les diferents Órees assistencials

dimecres 20 de maig de 2020 | Salut

Ho pot fer pel descens de pacients amb coronavirus, desprÚs que l’hospital hagi atŔs mÚs de 1.000 pacients per COVID-19.

Els pacients malalts de coronavirus han disminu´t a l’Hospital Santa Caterina i es comenša a recuperar l’activitat en les diferents Órees. Queden 51 pacients afectats per la pandŔmia ingressats a les unitats d'hospitalitzaciˇ convencionals i el centre hospitalari disposa de quatre llits d'UCI lliures.

L'Órea d'atenciˇ continuada i vigilÓncia intermŔdia del servei d'urgŔncies, que s'havia transformat en una segona UCI durant el perÝode Ólgid de la pandŔmia, fa mÚs d'una setmana que ha recuperat la seva activitat habitual. A mÚs, el centre ja ha iniciat l'activitat quir˙rgica convencional programada en quatre quir˛fans, que funcionen en torn de matÝ i de tarda, i ha posat en marxa una tercera sala d'operacions per a les intervencions urgents, deixant un sisŔ quir˛fan exclusivament per a les operacions de pacients amb covid-19.

Durant els propers dies tambÚ preveuen tornar a utilitzar l'Órea de l'hospital de dia com a Órea de suport al pacient postoperatori, fet que possibilitarÓ reprendre la cirurgia major ambulat˛ria al setŔ quir˛fan de l'hospital.

La desescalada porta tambÚ modificacions estructurals en el circu´t d'atenciˇ als pacients. D'entrada, l'obligaciˇ que tenen els pacients i familiars, en el cas d'acompanyament, de complir amb les mesures preventives dictades pel Departament de Salut i que es basen, principalment, en mantenir la distÓncia mÝnima de seguretat, utilitzar mascareta per part de totes les persones usuÓries dels centres de salut i limitar encara el nombre d'acompanyants als casos de menors, parteres i persones amb discapacitat o dependents.

TambÚ han diferenciat les Órees 'covid-19' de les 'no covid-19' i fixen un circuit especÝfic per a l'atenciˇ urgent del pacient amb patologia respirat˛ria. En aquest sentit, segons informen, estan duent a terme una sŔrie de reformes per crear una nova Órea assistencial a una de les unitats d'hospitalitzaciˇ, que possibilitarÓ en breu el retorn de les urgŔncies pediÓtriques i psiquiÓtriques a l'Órea de les urgŔncies generals.

La setmana passada, l'hospital tambÚ va reprendre la reprogramaciˇ de les consultes externes, amb una planificaciˇ de les agendes que combina l'atenciˇ telemÓtica amb la presencial, segons especialitat, per poder adequar els espais a les noves mesures de seguretat dictades per Salut i, per tant, d'obligat compliment. D'altra banda, aquesta setmana han reactivat la rehabilitaciˇ cardÝaca presencial aixÝ com la rehabilitaciˇ vinculada als accidents de trÓnsit.

Tots els podcasts Escoltar ara