Actualitat

Foto: Catalunya RÓdio

El govern espanyol pacta una pr˛rroga de l'estat d'alarma de quinze dies amb Ciutadans

dimecres 20 de maig de 2020 | PolÝtica

A mÚs, fa que les mascaretes siguin obligat˛ries per als majors de 6 anys. I en educaciˇ, el Departament ordenarÓ l'obertura d'escoles i instituts en fase 2 sense activitat lectiva.

El govern espanyol ha pactat amb Ciutadans que la cinquena pr˛rroga de l'estat d'alarma sigui nomÚs de quinze dies, a partir del 24 de maig. L'executiu volia una ˙ltima pr˛rroga de cinc setmanes, fins a les 00.00 hores del 27 de juny. Segons Ciutadans, l'acord tÚ com a contrapartida que l'executiu espanyol no reprengui la taula de diÓleg amb el govern catalÓ pactada en el pacte d'investidura amb ERC.

Les mascaretes seran obligat˛ries per als majors de 6 anys a partir de demÓ a la via p˙blica i als espais tancats d'˙s p˙blic, quan no es pugui mantenir la distÓncia interpersonal de 2 metres. Queden fora d'aquesta obligatorietat les activitats en les quals, "per la pr˛pia naturalesa de les mateixes", resulti incompatible el seu ˙s, tot i que no es concreta quines. No estaran obligats a portar mascareta les persones que tinguin algun tipus de dificultat respirat˛ria que pugui veure's agreujada pel seu ˙s. No n'hauran de dur tampoc aquelles persones per a les quals estigui contraindicat per motius de salut, de discapacitat o dependŔncia. L'ordre Ús vigent des de demÓ i mentre duri l'estat d'alarma i les seves pr˛rrogues.

I Educaciˇ ordenarÓ l'obertura d'escoles i instituts en fase 2 sense activitat lectiva. Hauran d'obrir, per˛ distribuint els alumnes en grups redu´ts, de fins a 13 alumnes a primÓria i 15 com a mÓxim a secundÓria. De tota manera, els centres hauran de continuar oferint classes a travÚs d'internet, com fins ara. Pel que fa a les llars d'infants, el Departament autoritzarÓ la seva reobertura sempre que confirmin el compliment de les mesures de prevenciˇ sanitÓries i d'higiene, i la realitzaciˇ de les mesures d'adequaciˇ d'espais.

Tots els podcasts Escoltar ara