Actualitat

Foto: IAS Girona

Repunt en el nombre de defuncions i hospitalitzacions diàries a la província de Girona

dimecres 20 de maig de 2020 | Salut

Durant la jornada d’ahir, el Departament de Salut va comptabilitzar 14 noves defuncions, una xifra força més elevada que la registrada les jornades anteriors.

Amb aquesta actualització, el nombre total de morts al territori gironí puja a 744 defuncions i els positius confirmats totals ja freguen els 6.200 casos. Segueix pujant també dia rere dia els casos sospitosos de Covid al territori, que ja sobrepassen els 25 mil possibles positius.

Repunta de nou també el nombre de persones hospitalitzades amb 182 ingressats a diferents centres hospitalaris de la regió sanitària de Girona, dels quals, 16 estan en estat greu, 2 persones menys que les registrades ahir. Es confirma també la tendència a la baixa en el nombre de personal sanitari infectat per Covid a la regió, que a data d’ahir era de 33 professionals, gairebé la meitat que la xifra registrada la jornada anterior.

A Catalunya, Salut ha proporcionat avui la xifra de víctimes conjunta entre centres hospitalaris i centres sociosanitaris, fet que no havia fet fins ara, ja que exposen que molts centres sociosanitaris estan actuant com a extensions dels centres hospitalaris. Així i tot, les funeràries catalanes han confirmat 37 noves defuncions en les darreres 24 hores, 75 menys que l’últim balanç proporcionat per Salut. Així i tot, el nombre total de víctimes mortals des de l’inici de la pandèmia ja és de més de 11.700 al territori. Pel que fa el nombre de casos, Salut confirma que ja es freguen els 63 mil casos positius acumulats, amb el reajustament fet ahir després de l’error de recompte d’un hospital de Barcelona, i també es té constància de més de 206 mil casos posibles. Això vol dir que la xifra real de contagis arreu del territori català podria rondar els 270 mil casos positius.

A l’Estat Espanyol, el nombre de defuncions diàries es manté encara per sota del centenar, amb 83 noves defuncions i el nombre de nous contagis puja fins als 295 nous positius. Les xifres proporcionades ahir pel Ministeri de Sanitat, doncs, eleven el nombre total de defuncions a 27.778 des de l’inici de la pandèmia i el nombre de persones contagiades ja sobrepassa les 232 mil. Alhora, 11 persones van ingressar durant la jornada d’ahir a UCIs de l’Estat, de les quals 6 són de Madrid. Des que es va decretar l’estat d’alarma a l’Estat Espanyol, més de 124 mil persones han requerit hospitalització, de les quals, 166 en el darrer dia.

Tots els podcasts Escoltar ara